Tuotetiedot
”Eiväthän mallit syö”, huikataan kameran takaa röhönaurun siivittämänä. Vitsi, jonka kuulin useasti puurtaessani suomalaisen vaateteollisuuden hyväksi. Kommentti ei aidosti naurattanut edes ensimmäisellä kerralla kuultuna lounasnälän jyrsiessä vatsalaukkuani. Suomessa 90-luvun alussa kuvauksissa ei tunnettu käsitettä lounas, ainakaan mallin ja meikkaajan ei oletettu syövän työpäivän aikana. Puolen päivän maissa saattoivat kuvaaja ja asiakas kadota huikaten mennessään, että huulipunan voisi vaihtaa. Myöhemmin vasta ymmärsin, että he menivät lounaalle. Työskentely ulkomailla avasi silmäni aivan uudenlaiselle tavalle tehdä töitä ja erityisesti nauttia lounaasta. Ranskassa yhteinen ruokailuhetki saattoi kestää useamman tunnin, Saksassa syötiin hieman lyhyemmän kaavan kautta ja Japanissa maukas ateria nautittiin vauhdilla. Yhtä kaikki, kaikkialla muualla lounasaika kuului mallin työpäivään itsestään selvyytenä. Ammattimaisen kuvaamisen muodin parissa aloitin vuonna 1997. Jos jotain olin oppinut mallivuosistani niin ruuan merkityksen työpäivän aikana. Koko päivän kuvauksissani on aina ollut, ja yhä on, yhteinen lounas! Vuosien varrella olemme kokanneet maittavia lounaita assistenttieni ja kollegani Mikon kanssa.Aika iso osa resepteistä ovat, jos eivät ihan omia niin ainakin muokkautuneet omanlaisikseen. Nämä reseptit, kera niiden voimalla kuvatut muotikuvat, haluan jakaa muidenkin iloksi kuin vain ”muodin kerman”. – Merja Yeung.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.