Tuotetiedot
Pentti ja Anne Siivosen Kalannissa sijaitsevalla Mattilan talonpoikaistilalla on Suomen suurin, monipuolisin ja kulttuurihistoriallisesti arvokkain juustomuottikokoelma – 450 yksilöllistä käsityötaidon mestariteosta aina 1700-luvulta tähän päivään.
Maailman ensimmäinen juusto syntyi varmasti sattumalta. Joku oli ehkä pakannut itselleen eväsrepun pitkää matkaa varten ja oli kaatanut maitoa nahkapussiin, joka oli valmistettu jonkin eläimen mahalaukusta. Kun matkalaisen sitten piti juoda maitoa, hän huomasi, ettei pussissa ollutkaan maitoa, vaan juustoa! Maito oli muuttunut kiinteäksi massaksi nahkapussin eritteiden ja lämpimän sään vaikutuksesta. Kun nahkapussi heilui edestakaisin kulkijan selässä, muodostui sinne kokkareita ja ohutta nestettä. Mitäpä muuta nälkäinen kulkija olisi voinut tehdä kuin syödä kokkareet ja juoda nestettä palan painikkeeksi. Ja ateria oli matkalaisen mielestä varmasti sekä hyvä että virkistävä. Kirja sisältää Sata juustomuottia Mattilan talonpoikaiskodin kokoelmista sekä mm. 10 eri juustoreseptiä.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.