• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to footer
Kansallinen Kirjakauppa

Kansallinen Kirjakauppa

Suomen vanhin kirjakauppa - Vuodesta 1899

02 2831 000
info@kansallinenkirjakauppa.fi
  • Kirjat
  • Toimistotarvikkeet
  • Askartelu & Vapaa-aika
  • Yrityksille
  • Roope-tuotteet
  • Aukioloajat
  • 02 2831 000
    info@kansallinenkirjakauppa.fi
  • Oma tili
Ostoskori
Kirjaudu
Etusivu / Kirjat / Kirjastoluokat / Tekniikka. Teollisuus. Käsityö. Maa- ja metsätalous kotitalous. Liiketalous. Liikenne / Huorapata ja muita höyhtyäläisiä perinneruokia

Jonna Pulkkinen; Marko Mustonen

Huorapata ja muita höyhtyäläisiä perinneruokia

Huorapata ja muita höyhtyäläisiä perinneruokia

23,80 € alv 25.5%

Painos loppu

  • Tuotetiedot
  • Arviot (0)

Tuotetiedot

Kirjan ilmestyminen on peruuntunut.

Lama-ajan Suomessa 1990-luvulla ei monella ollut töitä eikä näin ollen rahaakaan, mutta syödä silti piti. Silloin kokattiin sitä, mitä kaapista löytyi. Joskus se oli pelkkää juustoa, joskus kissanruokaa, mutta neljän höyhtyäläisen nuoren miehen kekseliäisyydellä kaikesta sai maistuvaa. Niin syntyivät huorapata, abopata ja huorikas, joiden avulla ruokakomeron pohjalta löytyneet rippeet saivat uuden jalostuneen muodon.

Lähes 30 vuotta myöhemmin tilanne ei ole juurikaan muuttunut; yhä täytyy syödä. Pientä edistystä on ainesten suhteen kuitenkin tapahtunut, sillä Höyhtyäläistä kekseliäisyyttä ei enää hyödynnetä kissanruoan maustamisessa, mutta monet muut niukkuusvuosien ruokalajit esitellään entistä maukkaampina versioina.

Huorapata ja muita höyhtyäläisiä perinneruokia on jokapojan marttakirja, kaapinjämiä hyödyntävä tähdeopas, jonka ohjeilla vähemmän on enemmän, etenkin hyvässä seurassa. Näillä resepteillä valmistuu hyvää ja maittavaa ruokaa edullisista raaka-aineista, ruoan rippeistä ja joissain tapauksissa jopa muistakin kuin alennustarroilla merkityistä pakkauksista – ainakin palkkapäivänä tai päivärahan tultua tilille.

Jonna Pulkkinen (s. 1977) on oululainen tietokirjailija, joka tunnetaan alkoholijuomia ja -kulttuuria käsittelevistä teoksistaan. Hän on julkaissut mm. teokset Jaloviinasta, kieltolaista ja long drinkeistä. Huorapata ja muita höyhtyäläisiä perinneruokia on Pulkkisen toinen keittokirja keväällä 2016 julkaistun Viinakeittokirjan jälkeen.

Marko Mustonen (s. 1967) on paljasjalkainen höyhtyäläinen, joka on työskennellyt eri puolella Suomea ja Eurooppaa. Tällä hetkellä hän toimii ravintoloitsijana Oulussa. Kokkaamisen lisäksi Mustosen intohimoja ovat jalkapallo ja rockmusiikki.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Tutustu myös

  • Allu ja apinajahti Suomen vanhin kirjakauppa - Vuodesta 1899

    Allu ja apinajahti

    Jukka-Pekka Palviainen; Christel Rönns (kuv.)
    24,60 € alv 25.5%
    Lue lisää
  • Maaseudun tulevaisuus Suomen vanhin kirjakauppa - Vuodesta 1899

    Maaseudun tulevaisuus

    Antti Heikkinen
    8,50 € alv 25.5%
    Lue lisää
  • H2O Suomen vanhin kirjakauppa - Vuodesta 1899

    H2O

    Tiina Laitila Kälvemark
    9,70 € alv 25.5%
    Lue lisää
  • Cari Mora Suomen vanhin kirjakauppa - Vuodesta 1899

    Cari Mora

    Thomas Harris; Jorma-Veikko Sappinen (käänt.)
    38,30 € Alkuperäinen hinta oli: 38,30 €.26,95 €Nykyinen hinta on: 26,95 €. alv 25.5%
    Lue lisää

Footer

02 2831 000
info@kansallinenkirjakauppa.fi
Facebook
Instagram

Näin asioit

  • Yritysasiakkuus
  • Varaa ja nouda
  • Oma tili
  • Opintotili
  • Toimitus ja palautus
  • E-oppikirjat

Asiakaspalvelu

  • Ota yhteyttä
  • Tilaukset
  • Lataukset
  • Tilin tiedot
  • Salasana unohtunut

Meistä

  • Historia
  • Ajankohtaista
  • Rekisteriseloste
  • Yhteystiedot

Maksutavat

Verifone

Copyright © 2025 · Turun Kansallinen Kirjakauppa Oy

Varaa ja nouda

Käytä vain yksittäisen tuotteen varaukseen.
Useampia tuotteita / kappaleita varatessa, käytä ostoskoria normaalisti ja valitse lopussa toimitustavaksi nouto haluamastasi myymälästä.

Huorapata ja muita höyhtyäläisiä perinneruokia

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.