Tuotetiedot
Miten kokata italialaista ruokaa Suomessa? Miten suomalaisia raaka-aineita voi soveltaa italialaiseen keittiöön? Henri Alénin ja Annukka Oksasen ruokakirja vastaa näihin kysymyksiin. Se on johdatus nykyaikaiseen italialaiseen ruoanlaittoon ja italialaisen keittiön periaatteisiin. Italialainen keittiö on yksi maailman laajimmin levinneistä, sillä sitä on helppoa soveltaa monenlaisiin oloihin. Italialainen ruoanlaittotyyli sopii Suomeen erinomaisesti, sillä se perustuu muutaman laadukkaan raaka-aineen yhdistelmiin. Yksinkertaiset reseptit antavat raaka-aineiden loistaa. Alén on suunnitellut reseptit niin, että niiden ainekset ovat yleisesti saatavissa Suomessa. Italialaiset ja suomalaiset raakaaineet muistuttavat yllättävän paljon toisiaan, ja italialaisten tuotteiden saatavuus on parantunut Suomessa paljon viime vuosina. Yksi poikkeus on Alénin ja Oksasen rakastama spagetti vongole. Aivan täsmälleen samoja simpukoita Suomesta saa vain harvoin, mutta melkein samanlaisia kuitenkin. Toinen Alénin reseptien tunnusmerkki on, että aineslista on lyhyt. Niukka raaka-aineiden määrä on tyypillistä italialaiselle keittiölle. Se tarkoittaa raaka-aineiden tehokasta käyttöä. Cucina poveran eli yksinkertaisen, niukoista raaka-aineista valmistetun ruoan perinne on vahva sekä Suomessa että Italiassa. Alénin reseptit tuovat tarjolle klassikoita, mutta myös monelle suomalaiselle kokonaan uusia italialaisherkkuja. Miten olisi mustikkarisotto? Se on ehtaa italialaisruokaa maan pohjoisosasta Alto Adigesta. Italialainen ruoka ei synny kokonaan ilman italialaisia raaka-aineita ja elintarvikkeita. Siksi kirja esittelee myös niitä. Reseptien lomassa voi lueskella myös pieniä tarinoita Alénin ja Oksasen Italian matkoilta.
Nimetön (varmistettu kirjoittaja) –
Joulupaketissa vielä.