Tuotetiedot
Gastronomilta gastronomille juhlistaa seuran 75-vuotisjuhlavuotta. Kirja on osa gastronomien yhteistä tekemistä ja toisilta oppimista sekä harratuksen ilosanoman jakamista kaikille. Kirja koostuu gastronomien omista herkullisista tarinoista. Ne vievät syvälle Suomeen ja kaukomaille. Keittotaiton ja kirjoittamisen ammattilaiset kirjoittavat kokemuksistaan hymyssä suin. Mukaansatempaavia tarinoita gastronomian maailmasta ja rakkaudesta suomalaiseen keittiöön. Gastronomia on harrastuksena mitä parhain: sitä voi harrastaa valmiiseen pöytään istuen, paneutumalla itse parhaisiin raa – ka-aineisiin ja valmistalla herkullisia ruokalajeja tai lukemalla suuresta keittotaidosta ja herkkusuisuuden iloista. Suomen vanhimman ruokaseuran jäsenien kirjoitukset viettelevät lukijan lämminhenkisesti gastronomian monipuoliseen maa – ilmaan ja gastronomeille rakkaan suomalaisen keittiön pariin unohtamatta muiden ruokakulttuurien tarjoamaa rikkautta. Gastronomien viesti on selvä – gastronomia kuuluu niin arkeen ja juhlaan, ja gastronomian tulee elää ajassa pitkistä perinteistä ammentaen. Vuonna 1945 perustettu Suomen Gastronomien Seura vaalii ja kehittää suomalaista gastronomiaa ja pyrkii nosta – maan ruokakulttuurimme sen ansaitsemaansa arvoon niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Kirjan kustantaminen rahoitettiin jäsenmaksuilla, silakkalaatikkoa paistamalla ja muilla makoisilla talkootöillä. Piirroskuvitus. Kirjan kuvitti hersyvästi Timo Timppa Mäkelä. Toimituskunta: Marja-Liisa Ahjomaa, Raili Koroma, Johannes Koroma, Sakari Nupponen, Arja Porvali ja Stana Porvali, Veikko Kastemaa (kansi), Timo Mäkelä (kuvitus) sekä Saana Hintikka (taitto).
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.