Tuotetiedot
Vanha vieraanvaraisuuskulttuuri kaikkialla suosii itse tehtyjä ja oman seudun ruokia ja juomia. Puhtaat luonnonyrttimme ja oman maan puutarhakasvit on kätevä jalostaa itse hienoaromisiksi snapseiksi ja likööreiksi. Myös eksoottisista hedelmistä ja yrteistä voi tehdä uutteita. Itse tehdyt yrttijuomat antavat iloa juhlahetkiin ja ystävien vierailuihin. Niillä voi myös parantaa kotikonstein monia vaivoja – vaikka nauttimalla sormustimellisen likööriä perinteisenä yömyssynä. Reseptit on jaoteltu eri vuodenaikoina valmistettaviksi: kevään, kesän, syksyn ja talven juomat. Joka kasvin kohdalla on värivalokuvan lisäksi kerrottu rohtovaikutukset ja juoman resepti. Voit valmistaa itselle mieluisat juomat vuoden mittaan ja vähitellen täydentää oman rohtokaappisi valikoimaa. Päästä luovuus valloilleen nimien ja etikettien suunnittelun kanssa. Lempikasvistasi tai usean mieluisan yhdistelmästä valmistuu oman kotipaikkasi tuleva perinteinen yrttilikööri tai makeuttamaton yrttisnapsi. Kirjassa on esitelty lisäksi alkoholiton vaihtoehto makuetikan tekoa varten. Silloin yrttejä voi käyttää salaatinkastikkeissa ja ruokien mausteina. Etikankin voi opetella tekemään itse. Kirjassa ovat mukana myös perinteiset muurahaisviina ja punakärpässienen käyttö ulkoisesti nivelsärkyihin. Yrttikouluttaja ja -kirjailija, diplomifytoterapeutti Satu Hovi on valmistanut yrttisnapseja eri tarkoituksiin jo vuosikymmeniä. Hänen neuvoillaan valmistat eri värisiä, eri tuoksuisia ja makuisia, hyvin säilyviä seurustelujuomia ja rohtoja tutuista aineksista. Kirjaan on kerätty tekijän parhaat makulöydöt vuosien varrelta. Satu Hovi pitää aiheesta myös kursseja.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.